Doelen en opzet

Corona info: lees hier meer (eerste punt bovenaan)

DJAM is een particulier opleidingsinstituut voor Jazz en Lichte Muziek, dat is opgericht in 1990. Het concept voor de opleiding is ontwikkeld door Christian Hassenstein in samenwerking met docenten van verschillende conservatoria in Nederland. Door dit bijzondere concept heeft DJAM een unieke plaats weten in te nemen binnen het Nederlandse muziekonderwijs.

DJAM biedt een meerjarige muziekopleiding met zowel theorie- als praktijkvakken, die nauwkeurig op elkaar zijn afgestemd. De docenten zijn ervaren en gemotiveerd en werken nauw met elkaar samen.

Het uitgangspunt van de opleiding is het aanleren van de muzikale basisprincipes, met het accent op improvisatievaardigheid en gehoorontwikkeling. Het doel van de opleiding is structuur aanbrengen in ieders muzikaliteit, waardoor het mogelijk is een hoog muzikaal niveau te bereiken.

De student heeft de keuze uit drie verschillende lespakketten met daarnaast de mogelijkheid tot het volgen van hoofdvaklessen. Door middel van een toelating wordt per vak het niveau bepaald waarna verdere indeling in groepen volgt.

Het aantal studenten per groep is beperkt waardoor er voldoende ruimte is voor persoonlijke aandacht. Er hangt een sfeer van enthousiasme, toewijding, concentratie en collegialiteit. DJAM biedt verder de mogelijkheid tot voorbereiding op op een conservatoriumstudie, voor zowel de praktische als de muziektheoretische onderdelen.

DJAM is een ontmoetingsplek waar studenten elkaar treffen om samen muziek te maken. De opleiding blijft—net als elke serieuze muzikant—steeds in beweging.

Download hier de actuele DJAM-brochure